Topgastronomie

De internationaal beroemde restaurants, ze zijn ondenkbaar zonder een aantal vaste ingrediënten. Foie gras, truffels en kreeft zal je er altijd tegenkomen, maar ook kalfsvlees. Het was voor ons niet moeilijk om een groot aantal topchefs te vinden die in dit boek hun eigen liefde voor het kalf willen verklaren.

Het navolgende boekdeel neemt u mee naar de grote chefs van diverse Europese landen, van Zwitserland tot Spanje, van Italië tot België en van Engeland tot Duitsland. Alleen al wat dat aangaat, is dit boek een uniek document. 

Een speciaal hoofstuk wijden we aan Parijs, want in gastronomisch opzicht is de lichtstad een land op zich. Maar zelfs ook hebben we plaats gereserveerd voor de wereldstad Tokyo, waar het kalf tot voorkort hoegenaamd geen rol speelde. De tijden zijn veranderd, ook Japanse grootmeesters kijken reikhalzend uit naar de geneugten van het kalf.

De meeste recepten behoren tot de absolute wereldtop, niet voor iedereen zullen de ze in de eigen keuken doenbaar zijn. Geeft niet, want dit boek is geen kookboek maar een ode aan het kalf. Begrijpt u wellicht sommige woorden of vaktermen niet of hebt u van een bepaalde keukengrondstof nog nooit gehoord? Surf dan even op het internet, u zult daar de antwoorden vinden op al uw vragen.

Nog even de gebruikte afkortingen:

g gram

kg kilogram

ml milliliter (1/1000 liter)

cl centiliter (1/100 liter)

dl deciliter (1/10 liter)

l liter

theel. theelepel

eetl. eetlepel

  • Deze website gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen